Mark Rutte als Minister-President

Na lang onderhandelen is kabinet Rutte I een feit.
Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 08 Okt 2010 16:26

Afgezien van de kabinetsplannen: wat verwacht je van Mark Rutte als Minister-President van ons land? Hoe zal hij het gaan doen?

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 08 Okt 2010 18:23

mjah, veel mensen zullen zeggen: alles beter dan JP-B'ende na al die jaren...

in ieder geval hoop ik niet dat "we" (ik sta er gelukkig een stukje verder van af dan jullie) volgend jaar of zo weer naar de stembus kunnen gaan.. stabiliteit dus, vooral binnen het CDA

Gebruikersavatar
biertjeeeee
Nieuwerd!
Nieuwerd!
Berichten: 188
Lid geworden op: 11 Okt 2008 16:10
Locatie: Made
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor biertjeeeee » 09 Okt 2010 17:41

hoop dat het wat word.. heb wel vertrouwen in hem :cool:

Gebruikersavatar
WiesJ
Good one!
Good one!
Berichten: 116264
Lid geworden op: 29 Okt 2005 11:26
Locatie: Zierikzee

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor WiesJ » 09 Okt 2010 20:12

Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet amper iets van hem. Maar volgens mij hebben we het de afgelopen jaren onder Jan Peter Balkenende niet eens zo heel slecht gehad.

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 14 Okt 2010 18:54

Handreiking Rutte naar heel Nederland
DEN HAAG - De kersverse premier Mark Rutte wil de hand reiken naar de Nederlandse samenleving.
Dat liet de minister-president weten in zijn eerste persconferentie.

Volgens Rutte is het regeerakkoord van de coalitie VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV met zorg samengesteld.
Hij benadrukt de dialoog aan te willen gaan met iedereen om de premier van alle Nederlanders te kunnen worden.
"Ik kan dat niet afkondigen", zei Rutte. "Maar ik heb wel die ambitie. Het zal gaandeweg moeten blijken of dat lukt."

Tweede Kamer
De nieuwe VVD-premier wil hierom ook een constructieve samenwerking met andere partijen in de Tweede Kamer.
"Ik wil zo veel mogelijk steun vinden voor zo veel mogelijk voorstellen. Ook bij plannen waar we geen steun krijgen van de PVV."

Argwaan
Rutte zegt de argwaan tegenover zijn kabinet in het buitenland te willen wegnemen door aan te geven dat het een 'gewoon' coalitiekabinet betreft.
"Een vergelijkbare constructie funcioneert ook in Denemarken. Het beleid zal volledig in overeenstemming met fundamentele rechten als vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs."

Hervormingen
Rutte spreekt tegen dat er een tegenvallend pakket hervormingen in het regeerakkoord is opgenomen.
"Ik had graag ook hervormingen in de arbeidsmarkt gewild, maar veel andere hervormingen doen we wel. In het onderwijs, de gezondheidszorg, de woningmarkt en bij de politie. Het glas is niet half leeg. Eerder 90 procent vol."

Team
De VVD-premier wilde zijn eigen leiderschapsstijl niet typeren. Wel is zijn kabinetsploeg volgens hem goed in staat om de taak die er ligt te vervullen.
"Deze ploeg is in staat om ook steun te verwerven bij de andere partijen. Wel zullen we moeten accepteren dat het niet altijd zal lukken een meerderheid in de Tweede Kamer te vinden."

Balkenende
In zijn persconferentie dankte Rutte zijn voorganger Jan Peter Balkenende. "Het land is sterker dan in 2002. We nemen afscheid van een groot man."

Felicitaties
PvdA-leider Job Cohen heeft Rutte na zijn persconferentie gefeliciteerd. ''Want ook al is het geen makkelijke of gewone formatie geweest, de heer Rutte is erin geslaagd het kabinet van zijn eerste voorkeur te smeden''.
Cohen wenst Rutte en zijn ploeg veel wijsheid toe. Hij kondigde aan: ''De PvdA zal dit kabinet steeds voorzien van alternatieven die wél eerlijk uitpakken en Nederland sterker maken voor de toekomst''.
Volgens hem verdeelt het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV de lasten niet eerlijk. De PvdA-leider herhaalde verder zijn bezwaren tegen de samenwerking met de PVV.

Bron: Nu.nl

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 27 Okt 2010 18:34

Rutte mag morgen voor het eerst op Europees toneel
BRUSSEL - Mark Rutte debuteert morgen als premier van Nederland op het Europees toneel. Hij doet mee aan de top van Europese leiders in Brussel. Rutte was vorige week al op bezoek bij zijn Belgische demissionaire ambtsgenoot Yves Leterme.

Rutte is de eerste liberale premier van Nederland sinds het bestaan van de Europese Unie. Hij krijgt het meteen zwaar te verduren. Met zijn collega's moet hij een standpunt innemen over maatregelen om de 27 lidstaten van de Europese Unie tot meer financiële discipline te dwingen. De afspraken zijn bedoeld om een nieuwe crisis te voorkomen en de euro stabiel te houden.

Rutte is een van de weinige liberale regeringsleiders in de 27 EU-lidstaten. Op dit moment hebben de kleinere landen Finland, Estland, Ierland en Denemarken eveneens liberale premiers. De Deense regeringsleider Lars Lokke Rasmussen regeert net als Rutte met een minderheid, en ook hij krijgt gedoogsteun van een populistische rechtse partij.

Rutte doet morgen, enkele uren voor de top, in zijn nieuwe functie ook voor het eerst mee aan een vergadering van de Europese liberale partij ELDR. De ELDR maakt deel uit van de ALDE-fractie in het Europees Parlement. De VVD zit in deze fractie, net als het Deense Venstre van Rasmussen, maar ook D66.


Bron: AD

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 05 Nov 2010 18:41

Rutte verhuist wekelijkse persconferentie
(Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) geeft zijn wekelijkse persconferentie voortaan in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, en niet meer op zijn eigen ministerie van Algemene Zaken. Dat heeft Rutte vrijdag aangekondigd.

Rutte herstelt de traditie dat de premier elke vrijdag na de ministerraad op uitnodiging van de parlementaire pers naar Nieuwspoort komt. Zo ging dat sinds 1971. Ruttes voorganger Jan Peter Balkenende (CDA) brak met de traditie en liet de journalisten naar hem toekomen, in plaats van andersom. Dat was tegen het zere been van veel Haagse journalisten.

"Ik heb begrepen dat ik enkelen van u een groot plezier doe als ik de traditie herstel", zei Rutte vrijdag tegen de pers. Een bijkomend voordeel is het feit dat Nieuwspoort beschikt over een bar, zodat er na afloop nog wat gedronken kan worden, zei Rutte.

Bron: Nieuws.nl

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 13 Jan 2011 17:04

Premier Rutte: "Belastingdruk in Nederland te hoog"

De belastingen in Nederland zijn te hoog. Dat zegt premier Mark Rutte donderdag in zijn eerste videofilmpje waarin hij vragen van burgers beantwoordt. De vragen werden via Twitter aan de VVD-premier gesteld.

Premier Mark Rutte vindt de belastingen in Nederland te hoog
Bekijk het hele twitterinterview hier

In hetzelfde filmpje zegt Rutte dat hij de kwaliteit van het hoger onderwijs niet voldoende vindt. 'Het bevalt mij niet.'

Studenten
Volgens Rutte komt het te weinig voor dat de beste hoogleraar college aan eerstejaars studenten geeft en zijn te veel studenten klaar met negen of tien uur college in de week. 'Jullie worden onvoldoende goed bediend,' aldus Rutte in reactie op vragen.

Om het onderwijs te verbeteren, vraagt Rutte wel een tegenprestatie van studenten. Hij wil dat ze meer investeren in hun eigen toekomst. In het Regeerakkoord is opgenomen dat er een sociaal leenstelsel komt voor de masterfase en dat langstudeerders meer collegegeld moeten betalen.

Windmolens
De premier zegt in antwoord op een twittervraag ook nog steeds achter zijn opmerking dat 'windmolens draaien op subsidie' te staan. Omdat de regering nu wel kiest voor een groot windmolenpark bij Urk is hier twijfel over ontstaan.

'De overheid moet geen keuzes maken voor windmolens of zonne-energie of iets dergelijks. Maar als bedrijven hierin willen investeren, is mij dat best,' zegt Rutte. Hij zegt het wel belangrijk te vinden dat Nederland minder afhankelijk wordt van Rusland en het Midden-Oosten, ook omdat fossiele brandstoffen langzaam opraken.[Elsevier]

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 20 Mar 2011 14:22

Meeste kiezers te spreken over Rutte
AMSTERDAM - Een meerderheid van de Nederlanders oordeelt positief over minister-president Mark Rutte; 57 procent vindt dat hij het goed doet. Met Rutte als premier kan de VVD het bij een volgende verkiezing nog beter gaan doen. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond zondag publiceerde.

Ruim een op de vijf kiezers (21 procent) oordeelt negatief over Rutte, die een coalitiekabinet van VVD en CDA leidt, met gedoogsteun van de PVV. Vooral bij aanhangers van deze partijen doet de premier het goed, maar ook de helft van de D66-stemmers is positief over Rutte.

Premierbonus
De partij die de minister-president levert, kan daarvan profiteren bij verkiezingen, maar deze premierbonus heeft de VVD nog niet geïncasseerd, constateert De Hond. Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten scoorden de liberalen net zo goed als bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar.
Toch valt er met Rutte als premier nog winst te behalen voor de VVD. Rond de 40 procent van CDA- en PVV-stemmers geeft aan op de VVD te kunnen gaan stemmen.

Regeringspartijen
In de wekelijkse peiling van De Hond deden zich geen verschuivingen voor. Regeringspartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV kunnen nu rekenen op 74 zetels in de Tweede Kamer, twee minder dan bij de verkiezingen van vorig jaar. De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef van ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.


Bron:Nu.nl

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 19 Mei 2011 18:56

Harde confrontatie Wilders met Rutte

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders dreigt met een breuk in de politieke samenwerking als komende steunoperaties op het bordje van de belastingbetaler komen te liggen.
Dat zei hij donderdag tijdens het jaarlijkse verantwoordingsdebat.

Volgens Rutte doet Nederland alleen nog maar aan steunoperaties mee als hij ervan overtuigd is dat dit in het Nederlands belang is.
"Het mag niet ten koste gaan van ons spaargeld, onze pensioenfondsen en onze bedrijven. Dat wordt bepalend", aldus de premier. Ook moet zekergesteld zijn dat Nederland het geleende geld terugkrijgt.

Wilders dreigde de premier met een breuk in de politieke samenwerking indien hij gelijk krijgt. "Rutte speelt met vuur. Henk en Ingrid zien dat geld nooit meer terug. Als dat hier moet worden opgelost werken wij daar niet aan mee."

Rutte noemde de houding van PVV en SP om nu al te stoppen met steunoperaties aan Griekenland onverantwoord en verweet Wilders zich door electorale overwegingen te laten leiden.

Onzin
Rutte noemt de bewering van Wilders dat de VVD-premier met de miljardensteun de belangen van VVD-kiezers verkwanselt 'onzin'. "Als Wilders en Roemer hun zin krijgen zou dit ernstige schade kunnen doen aan onze pensioenfondsen."

Alexander Pechtold (D66) riep Wilders op om zijn kritiek in een motie te vatten. "Wat is dat voor laf gedrag als daar verder geen consequenties aan zitten."

Volgens Rutte mogen grote woorden gebruikt worden en zal het wel vaker voorkomen dat zijn partij het met de gedoogpartner oneens zal zijn. Jolande Sap (GroenLinks) noemt het onverantwoord dat Rutte met een partij regeert die op zo'n belangrijk onderwerp zulke harde woorden gebruikt.

Doelen
Rutte liet verder weten dat hij de oppositie niet tegemoet komt met het vastleggen van afrekenbare doelen.

De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 wilden donderdag tijdens het jaarlijkse verantwoordingsdebat dat Rutte op belangrijke onderwerpen concrete doelstellingen zou vastleggen, inclusief nulmetingen.

[Nu.nl]

Gebruikersavatar
WiesJ
Good one!
Good one!
Berichten: 116264
Lid geworden op: 29 Okt 2005 11:26
Locatie: Zierikzee

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor WiesJ » 19 Mei 2011 22:22

Ik snap er weer de balle niet van..

Gebruikersavatar
Solotje
Good one!
Good one!
Berichten: 12973
Lid geworden op: 05 Feb 2006 22:26

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Solotje » 20 Mei 2011 11:17

Zonder steun aan het buitenland hebben wij ook niks aan onze eigen centen binnenkort, arme landen trekken rijken landen met zich mee als het slecht blijft gaan, ik weet niet of Wilders zich dat realiseert. Daarnaast moet geld ergens vandaan komen Geert, en dat komt altijd van de belastingbetaler vandaan! Direct en indirect

Ik snap die man niet... Maar voor het domme volk klinkt het allemaal geweldig dat snap ik wel

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 13 Aug 2011 03:49

Rutte biedt Tweede Kamer excuses aan
Premier Rutte erkent dat hij een fout heeft gemaakt bij de presentatie van het steunpakket voor Griekenland.
Rutte zegt dat hij cijfers meldde die betrekking hadden op een periode tot 2014, terwijl andere regeringsleiders spraken over de periode tot 2020. Daar zat een verschil tussen van 50 miljard euro. Dat was een fout, geeft de premier nu toe.

Verwarring laten ontstaan
De excuses aan de Kamer zijn vooral voor de 'de verwarring die ik heb laten ontstaan doordat ik ben uitgegaan van een ander bedrag', zegt Rutte. Hij ontkent dat hij een rekenfout heeft gemaakt.

Kritiek op afwezigheid
Een deel van de oppositie heeft kritiek op Rutte vanwege zijn afwezigheid van de afgelopen weken in de discussie over de eurocrisis. Vicepremier Verhagen noemt dat onzin. Hij zegt dat Nederland er vergeleken met andere Europese landen goed voor staat. Rutte heeft dat nog eens herhaald: "We behoren tot de top van de eurozone".

IJdelheid onder controle houden
Rutte vindt dat het geen zin zou hebben gehad om zijn vakantie te onderbreken vanwege de eurocrisis, zoals de Franse en Britse leiders deden. "Het helpt niet om als premier ineens in de media te verschijnen", zegt hij. Rutte is zelfs bang dat hij eerder een negatief effect op de financiële wereld zou hebben gehad. Het is als leider soms beter 'je ijdelheid onder controle te houden', stelde hij.

Bron: RTL

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 20 Aug 2011 10:32

wat een circus daar rond Griekenland, de nederlandse steun, de Finnen die plots een 'onderpand' van de Grieken hebben gekregen (een eiland), etc.. :fluit: :/

Rutte in het nauw

Het kabinet dreigt de steun in de Kamer te verliezen voor de maatregelen om de euro te redden. De PvdA is verbijsterd door de 'idiote positie' die premier Rutte inneemt rond het steunpakket voor Griekenland. Er zou geen touw meer aan vast te knopen zijn, nu blijkt dat Finland een onderpand heeft bedongen bij de Grieken.

De spanning in Den Haag loopt hoog op door de nieuwe onduidelijkheid rond het Griekse reddingspakket, meldt het AD vanochtend. De positie van Rutte wordt daardoor steeds benauwder.

PvdA'er Ronald Plasterk zegt dat hij Rutte niet meer kan volgen. 'We voelen er niets voor om langzaam eigenaar te worden van de Peloponnesos.

Gedoogpartner Geert Wilders brandde de premier gisteren per sms af. 'Het dossier Griekenland is inhoudelijk en procedureel een grote puinhoop. Bijzonder pijnlijk dat het kabinet erg slecht was geïnformeerd.

De chaos rond de redding van de euro is compleet nu blijkt dat Finland als enige 1 miljard euro aan onderpand heeft gekregen in ruil voor deelname aan het Europese steunpakket. De Finnen krijgen dat bedrag met rente uitbetaald als Griekenland failliet gaat. Nederland en andere lidstaten draaien dan voor de kosten op.

Pogingen van Rutte gisteren om helderheid te verschaffen, hadden een averechts effect. PvdA'er Plasterk schreef in een mail naar de financiële experts van de Kamer dat de premier 'een idiote positie' inneemt. De Kamer eist voor maandagmiddag duidelijkheid
[AD]

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 20 Dec 2011 13:56

Rutte belt Opstelten tijdens opnames College Tour
(Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) heeft tijdens de opnames van het programma Nova College Tour met minister van Veiligheid van Justitie Ivo Opstelten (VVD) gebeld. Presentator Twan Huys betichtte de premier ervan dat de sollicitatieprocedure van de vicevoorzitter van de Raad van State niet transparant was verlopen. Hierop belde Rutte met zijn mobiele telefoon Opstelten op, om Huys en de aanwezige studenten van het tegendeel te overtuigen.

Volgens Huys zou Alexander Rinnooy Kan, die solliciteerde voor de functie, bij voorbaat geen kans hebben gemaakt, omdat Piet Hein Donner de gedoodverfde favoriet was. Opstelten zou dit tijdens het sollicitatiegesprek hebben gezegd, zo wierp Huys Rutte voor de voeten.

Voor Rutte was er maar een manier om dit gerucht uit de wereld te helpen: hij belde ten overstaan van de volle zaal Opstelten op. Die bevestigde dat Rinnooy Kan niet is gezegd dat hij het sowieso af zou leggen tegen Donner.

Bron: Nieuws.nl


:hehe:

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 20 Dec 2011 19:16

:pok: ja, dat is ook weer zo'n kwestie... de Nationale Ombudsman gaat hieromtrent een onderzoek vragen..

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 20 Apr 2012 13:06

:P proest, allemaal naar de stripwinkel.. ze zitten al 7 weken achter geslote deuren, nauwelijks commentaar..maar hij verschijnt wel hier..

Mark Rutte speelt gastrol in de Donald Duck

update Premier Mark Rutte speelt een gastrol in de nieuwe Donald Duck. Hij laat weten 'zeer vereerd' te zijn. 'Het was vroeger altijd één van mijn favoriete bladen'.
Afbeelding
De premier krijgt op Algemene Zaken bezoek van Donald en zijn drie neefjes: Kwik, Kwek en Kwak, zo schrijft De Telegraaf. Een bijrol is er voor de minister van Financiën Jan Kees de Jager.

De Donald Duck bestaat dit jaar zestig jaar en daarom maakt het stripblad een toer door Nederland. Deze week wordt onder andere het Binnenhof bezocht.

[AD]

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 20 Apr 2012 15:38

:hihi: :duim:

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 21 Apr 2012 12:49

voor de liefhebbers nog een paar fragmenten: :*

Afbeelding

en die hele pagina rond het Torentje in Den Haag:

Afbeelding

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 171012
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Daantje! » 21 Apr 2012 13:09

:hihi:

Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 132825
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby (Liverpool)

Re: Mark Rutte als Minister-President

Berichtdoor Dingo » 21 Apr 2012 15:27

:fluit: waarschijnlijk is dit zijn laatste "daad" geweest, het Kabinet lijkt gevallen..


Terug naar “Kabinet Rutte I”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast