Abortus

Voor nieuwtjes, vragen en verhalen op medisch en gezondheids gebied.
Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Abortus

Berichtdoor Daantje! » 03 Mei 2006 16:06

(Novum) - Abortussen op zee worden mogelijk toch toegestaan. De Raad van State heeft woensdag besloten dat minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) opnieuw moet kijken naar de vergunning voor de zogenoemde abortusboot van de Stichting Women on Waves.
Mogelijk toch abortussen op zee

De stichting wil abortussen op zee uitvoeren voor vrouwen uit landen waar abortus is verboden, zoals Polen en Portugal. In Nederland mogen abortussen alleen worden uitgevoerd in ziekenhuizen of klinieken met een vergunning. De stichting, die samenwerkt met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, heeft in 2004 een vergunning gekregen van de minister. Daarbij is aangetekend dat de afstand tussen de varende kliniek en het ziekenhuis maximaal 25 kilometer mag bedragen. Daardoor kan de abortusboot niet uitvaren.

Volgens de minister mogen klinieken alleen abortussen uitvoeren als zij samenwerken met een ziekenhuis in de omgeving. Daarom stelde de minister de kilometergrens in. Women on Waves ging daarop in hoger beroep bij de Raad van State die oordeelde dat de motivatie van de minister onvoldoende inhoudelijk is. Ook heeft de minister te weinig oog gehad voor de specifieke situatie van de stichting, oordeelt de hoogste bestuursrechter van het land.

In 2001 en 2003 voer de boot naar Ierland en Portugal om voorlichting te geven en actie te voeren voor legale abortus. Nu wil de stichting ook daadwerkelijk abortussen uitvoeren door zwangere vrouwen pillen voor te schrijven die een miskraam opwekken. Het gaat daarbij om vrouwen die tot maximaal twaalf weken zwanger zijn. Door de abortussen op open zee uit te voeren, wordt de wetgeving in landen waar abortus verboden is omzeild.

Bron: Nieuws.nl

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 19 Jun 2006 09:05

Trauma na afbreken zwangerschap
UTRECHT - Een op de vijf vrouwen die een zwangerschap laten afbreken wegens ernstige afwijkingen heeft daar jaren later nog problemen van. Dat blijkt uit onderzoek van verloskundige Marijke Korenromp, waarop zij woensdag promoveert aan de Universiteit Utrecht.

Volgens Korenromp vertonen de vrouwen zeven jaar na de zwangerschapsafbreking nog symptomen van traumatische stress. Bij een op de twintig mannen is dit ook het geval.

Het aantal paren dat besluit een zwangerschap te beëindigen omdat hun ongeboren kind een afwijking heeft, neemt toe. Dat houdt verband met het verbeterde prenataal onderzoek, waardoor afwijkingen eerder worden aangetoond. Momenteel breken per jaar ongeveer vijfhonderd vrouwen hun zwangerschap omdat hun kind bijvoorbeeld het syndroom van Down heeft.

Als ouders lang hebben getwijfeld over afbreken van de zwangerschap lopen zij meer kans op psychische problemen. Dat geldt ook voor ouders onmiddellijk na de beslissing moeite hebben met de verwerking. De onderzoeker vindt dat deze paren hulp moeten krijgen.

Bron: Nu.nl

Gebruikersavatar
Esther
Good one!
Good one!
Berichten: 11564
Lid geworden op: 28 Okt 2005 20:40
Locatie: Heerenveen
Contact:

Berichtdoor Esther » 19 Okt 2006 21:21

Allochtonen kiezen vaker abortus

Uit cijfers die de Rutgers Nisso Groep vandaag heeft gepresenteerd, blijkt dat zwangere allochtone meisjes vaker voor een abortus kiezen. Vooral Turkse en Marokkaanse meisjes grijpen steeds vaker naar dit middel om het krijgen van een kind te voorkomen. Het aantal zwangere meisjes dat een kind laat komen is in vier jaar tijd gedaald van 40 naar 35%.

Per duizend vrouwen laten gemiddeld vijf autochtonen (0,5%) in de leeftijd van 15 tot en met 44 jaar abortus plegen als ze zwanger zijn. Bij Turkse en Marokkaanse vrouwen komt abortus vier keer zo vaak voor (2%), bij vrouwen uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Suriname en de Antillen tien keer (5%).

De Rutgers Nisso Groep stelt vast dat er meer voorlichting moet komen voor allochtone (Turkse en Marokkaanse) meisjes. Van hen begrijpt 20% door taalproblemen de voorlichting niet. En van huis uit worden ze niet voorgelicht over anti- conceptie, omdat men er vanuit gaat dat meisjes behoren te trouwen als maagd.

Het totale aantal abortussen in Nederland is vorig jaar licht gedaald tot 32.982.

bron: Fok.nl

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 20 Okt 2006 00:41

Zouden de allochtonen meisjes/vrouwen zich minder bezighouden met anticonceptie en/of voorbehoedsmiddelen ofzo??

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 30 Okt 2006 11:41

Hele late abortussen uitgevoerd in Barcelona
De kliniek Ginemedex in Barcelona voert abortussen uit bij vrouwen die ruim zeven maanden zwanger zijn. De kliniek ontvangt patiënten uit onder meer Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

De Deense televisiezender DR1 zond zondagavond een reportage uit over de kliniek in Barcelona, aldus de Spaanse kranten El País en ABC maandag. In Spanje zijn abortussen na 22 weken zwangerschap in principe illegaal. In Nederland mogen zwangerschappen na de 24ste week niet meer worden afgebroken, tenzij het leven van de moeder in gevaar komt, daarbij kan men bijvoorbeeld aan acute zwangerschapsvergiftiging denken.

Gedurende twee maanden zijn met een verborgen camera opnamen gemaakt. Voor een abortus rekent Ginemedex een bedrag van 4000 euro.

Bron: Fok!


7 maanden, halleluja!!
Dat is gewoon moord! :shock:

Gebruikersavatar
Christel
Good one!
Good one!
Berichten: 15712
Lid geworden op: 28 Okt 2005 18:53
Locatie: Lunteren
Contact:

Berichtdoor Christel » 30 Okt 2006 15:19

:huh: :shock: zeker moordmet voorbedachte rade


:r

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 30 Okt 2006 15:23

Echt ongelofelijk dat dit mogelijk is...!! :blabla:

Gebruikersavatar
Christel
Good one!
Good one!
Berichten: 15712
Lid geworden op: 28 Okt 2005 18:53
Locatie: Lunteren
Contact:

Berichtdoor Christel » 30 Okt 2006 15:25

Las net op teletekst dat die Deense documentairemakers, de daar werkende arts uit Nederland daarover hebben gesproken ..
weer iets om je als Nederlander voor te schamen ...

Gebruikersavatar
Lynn
Spammer!
Spammer!
Berichten: 3234
Lid geworden op: 21 Nov 2005 13:02
Locatie: Alkmaar

Berichtdoor Lynn » 30 Okt 2006 17:16

OngelooflijK!!! Ik word er misselijk van!!:depri:

Die kinderen zijn allang levensvatbaar!!! Er zijn kinderen na een draagtijd van 26 weken waarbij er geprobeerd wordt om ze in leven te houden!!! :traan:


Absoluut moord!!!

Sabby

Berichtdoor Sabby » 30 Okt 2006 21:57

sjee... dat is toch niet normaal??

je kunt toch in de eerste maand bedenken of je het wilt of niet...
of gewoon voorkomen dat je zwanger wordt?!?!

mag lijden dat ze er véél last van ondervinden, degenen die zoiets doen!

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 31 Okt 2006 00:17

Snap die vrouwen dan ook niet hor...die denken ineens "ow shit, het komt me toch niet uit dus nog even gauw laten weghalen??"

Sabby

Berichtdoor Sabby » 31 Okt 2006 10:21

ben wel benieuwd naar de reden... en waarom ze daar dan zo laat mee komen
en wat zeggen ze dan tegen hun omgeving? die heeft je wel zwanger gezien...

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 31 Okt 2006 11:47

"Het is dood geboren"... :|

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 31 Okt 2006 12:27

Onderzoek extreem late abortussen Spanje
De Spaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar een kliniek die illegaal extreem late abortussen uitvoert. De privékliniek Ginemedex in Barcelona (Catalonië) behandelt vrouwen die ruim zeven maanden zwanger zijn.

Volgens medewerkers werken in de kliniek ook Nederlanders. Ook zouden er Nederlandse patiënten zijn geweest. De Spaanse autoriteiten benadrukten maandag dat maar zeer weinig vrouwen uit het buitenland in de regio Catalonië hun zwangerschap laten afbreken. Twee jaar geleden liep al een onderzoek tegen de kliniek, maar toen werden geen overtredingen vastgesteld.

Deense televisie
De handelwijze van de kliniek werd zondagavond aangekaart in een reportage van de Deense televisiezender DR1, meldden de Spaanse kranten El País en ABC maandag. Een verslagggeefster van de Deense televisie, die ruim 31 weken zwanger was, maakte met een verborgen camera opnamen.

Ze maakte niet bekend dat ze journalist was. Ze zei dat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld en dat ze leed aan angstaanvallen en depressie.

Injectie
Voor de abortus van de gezonde foetus rekende Ginemedex een bedrag van 4000 euro. De directeur van de kliniek vertelde dat bij foetusssen een substantie wordt geïnjecteerd die artsen meestal gebruiken voor het behandelen van hartpatiënten.

Als foetussen het middel toegediend krijgen, overlijden ze aan een hartstilstand voordat ze de baarmoeder hebben verlaten, aldus de directeur. Dan wordt de bevalling ingeleid.

In een tweede gesprek met de directeur gaf de Deense journaliste wel haar identiteit prijs. Ze kreeg toen te horen dat nog geen toestemming voor de ingreep was gegeven en dat ze nog een psychologisch onderzoek moest ondergaan.

In Spanje zijn abortussen na 22 weken zwangerschap in principe illegaal. In Nederland mogen zwangerschappen na de 24e week niet meer worden afgebroken tenzij het leven van de moeder in gevaar komt, daarbij kan men bijvoorbeeld aan acute zwangerschapsvergiftiging denken.

Bron: Fok!

Gebruikersavatar
Esther
Good one!
Good one!
Berichten: 11564
Lid geworden op: 28 Okt 2005 20:40
Locatie: Heerenveen
Contact:

Berichtdoor Esther » 31 Okt 2006 16:05

:| :shock:

Sabby

Berichtdoor Sabby » 31 Okt 2006 22:24

sjee...

Gebruikersavatar
Christel
Good one!
Good one!
Berichten: 15712
Lid geworden op: 28 Okt 2005 18:53
Locatie: Lunteren
Contact:

Berichtdoor Christel » 31 Okt 2006 23:30

Lopen nu echt de rillingen over mijn lijf, als ik deze topic lees ....

Dat deze mensen goed gestrafd mogen worden .....
en dat die mensen hun leven lang achtervolgd mogen worden door nachtmerries en andere enge gedachten ...... Dat hun geweten altijd mag blijven knagen ...

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 24 Nov 2006 10:46

Miljoenen vrouwen krijgen complicaties na abortus
Wereldwijd moeten jaarlijks vijf miljoen vrouwen worden opgenomen in een ziekenhuis als gevolg van complicaties na een abortus. Dat staat in een rapport waarover het Britse medische tijdschrift The Lancet bericht in zijn jongste uitgave, die zaterdag verschijnt.

Volgens The Lancet vinden ieder jaar negentien miljoen abortussen plaats onder onhygiënische omstandigheden, vaak ook zonder dat voldoende gekwalificeerd medisch personeel aanwezig is. Daardoor sterven jaarlijks 68.000 vrouwen. Het blad baseert zich op cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Van de vrouwen die in het ziekenhuis terechtkomen, woont het merendeel in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of het Caraïbisch gebied. Volgens de onderzoekers zijn complicaties te voorkomen met beter toegankelijke voorbehoedsmiddelen en door legale abortus onder goede omstandigheden mogelijk te maken.

Bron: Fok!

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 15 Nov 2007 10:39

Tieners kiezen vaker voor abortus
UTRECHT - Zwangere tieners kiezen steeds vaker voor een abortus. Dat blijkt uit cijfers van de Rutger Nisso Groep die donderdag zijn gepubliceerd.

Het totaal aantal abortussen was in 2006 32.992, 8,6 gevallen per 1000 vrouwen tussen de 15 en 45 jaar. Het aantal is volgens de groep sinds 1992 vrij stabiel.

Zwangere Marokkaanse en Surinaamse meisjes kiezen het vaakst voor een abortus, respectievelijk 79 en 75 procent. Van de autochtone tieners doet 60 procent dat.

Volgens de Rutger Nisso Groep worden zwangerschappen steeds vroeger afgebroken. In ruim een derde (35 procent) van de gevallen is dat in de eerste vier weken na de conceptie.


Bron: Nu.nl

Gebruikersavatar
Pietje Puk
Spammer!
Spammer!
Berichten: 2507
Lid geworden op: 30 Okt 2005 10:19
Locatie: Helsinki
Contact:

Berichtdoor Pietje Puk » 15 Nov 2007 11:56

Hmm... misschien moeten ze eens gaan denken aan voorbehoedsmiddelen? Stuk goedkoper...

Gebruikersavatar
Layla
Nieuwerd!
Nieuwerd!
Berichten: 70
Lid geworden op: 19 Jun 2008 09:57

Berichtdoor Layla » 20 Jun 2008 14:21

Naja, zwangere tieners kan ik het wel van begrijpen dat ze abortus willen laten doen hoor. Als ik nu ook zwanger zou raken (en ik ben net geen tiener meer) zou ik het ook weg laten halen.

Ik heb geen toekomst te bieden en ik ben nog niet zo heel erg lang bij mijn vriend. Ik wil ook niet dat later blijkt dat ik helemaal alleen een kindje moet groot brengen terwijl ik nog bezig ben met mijn eigen toekomst en studie :S

Maar das mijn mening.

Pietje Puk schreef:Hmm... misschien moeten ze eens gaan denken aan voorbehoedsmiddelen? Stuk goedkoper...

Ja maar alles kan fout gaan. Condoom kan scheuren, pil kan eens vergeten zijn. En daarbij is nog alles niet 100% veilig.
Het kan ook maar zo gebeuren

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 20 Jun 2008 14:50

Ik vind het toch wat makkelijk gedacht. Het komt een beetje over als "Het komt me nu nog niet uit, dus jammer voor dit kind."

Gebruikersavatar
Layla
Nieuwerd!
Nieuwerd!
Berichten: 70
Lid geworden op: 19 Jun 2008 09:57

Berichtdoor Layla » 20 Jun 2008 14:57

Sorry maar binnen Nederlandse regels mag het niet buiten 3 maand worden verwijderd.
Dan vind ik het nog niet echt een kindje. Het heeft geen bewustzijn en geen gevoelens.

Tuurlijk probeer je een abortus te voorkomen, een zwangerschap ook als je dat niet wil. Maar als het mij zou gebeuren wil ik zeker zijn over wat ik doe. En ik sta er wel achter dat ik gewoon nu niet voor een kind kan zorgen. Ik kan geen toekomst bieden aan iemand wanneer ik zelf toch nog geen toekomst heb?
Zeker niet met een vader waar ik nog maar 3 maand bij ben. Ik zou graag veilig willen zeggen dat hij de hele zwangerschap en opvoeden samen met mij zou doen. Maar wat als hij halverwege in paniek raakt en weg wil? Ik zou hem nog begrijpen ook.
Maar ik zou absoluut niet er alleen voor willen staan met een kindje die ik niet zelfstandig kan grootbrengen, geen vader, geen geld, geen baan, geen studie.
Dat kan ik niet en wil ik voorkomen.
En als abortus dan nodig is. So be it.

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 04 Dec 2008 10:59

Justitie seponeert abortuszaak Boxtelse
DEN BOSCH - Justitie in Den Bosch seponeert de zaak tegen een Boxtelse vrouw die in Spanje een illegale abortus zou hebben ondergaan.

Ze is weliswaar schuldig aan het laten plegen van een te late abortus, maar vanwege haar persoonlijke omstandigheden zet justitie de vervolging niet door, motiveerde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie die beslissing donderdag.

De destijds 24-jarige vrouw zou op 7 november vorig jaar in een omstreden kliniek in Barcelona abortus hebben laten plegen. Op dat moment was ze volgens justitie 28 weken zwanger. De wettelijke termijn ligt in Nederland op 24 weken.

Uitzondering
In Spanje is dat 22 tot 28 weken, maar als de lichamelijke of geestelijke gezondheid van de moeder gevaar loopt, kan daarop een uitzondering worden gemaakt.

De politie pakte de vrouw nog dezelfde maand op, een dag nadat haar vriend aan de politie had verteld dat zij een zwangerschap van zeven maanden had afgebroken. Ze had haar vriend verteld dat het kind in het ziekenhuis dood was geboren.

Haar keuze voor de abortus is hoogstwaarschijnlijk beïnvloed door ernstige psychiatrische problemen sinds haar jeugd. Een rechtszaak zou voor de kwetsbare verdachte bijzonder belastend zijn, overwoog justitie.

Visitekaartje
Bij een kliniek van RutgersStimezo vertelde een arts nog dat hij de vergevorderde zwangerschap niet meer kon onderbreken. Een medewerker gaf de vrouw echter na afloop van het consult een visitekaartje van de Spaanse kliniek. De arts was daarbij niet betrokken, aldus justitieonderzoek.

Voor eventuele medeplichtigheid van de broer en zus van de vrouw die haar op de reis naar Spanje vergezelden is geen bewijs gevonden, aldus justitie in een verklaring. De familie is blij, reageerde advocaat Gerard Spong donderdag. Wel meent de vrouw nog steeds dat ze onschuldig is. Volgens haar was het ongeboren kind ten tijde van de abortus 22 weken oud. Bovendien had haar zaak naar Spaans recht moeten worden beoordeeld, legde Spong uit.

De raadsman kondigt aan dat hij een formeel verzoek tot beëindiging van het dossier zal indienen en een schadevergoeding zal eisen voor de drie weken die de vrouw in voorarrest zat.

Bron: Nu.nl

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164828
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Abortus

Berichtdoor Daantje! » 20 Dec 2009 12:11

FARC heeft kamp voor aborteren meisjes
BOGOTA - De Colombiaanse guerrillabeweging FARC beschikt over een kamp waar meisjes verplicht hun ongeboren kinderen moeten laten aborteren. Dat heeft Sara Morales, een vrouw die uit de FARC is gestapt, zaterdag tegen de Colombiaanse radiozender Caracol gezegd.

De commandanten van de FARC denken dat baby's de rebellen belemmeren in hun strijd. Daarom hebben ze volgens Morales in de regio Magdalena in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land een kampement ingericht voor het uitvoeren van abortussen bij gerekruteerde jonge vrouwen. „Het is een zeer vochtige en koude plek die schuilgaat in de bergen “, stelt de jonge Colombiaanse. „Er is een grot om de foetussen achter te laten.”

Morales zegt dat ze zelf geen abortussen hoefde te ondergaan, omdat de FARC-leiders gehoor gaven aan haar smeekbede haar niet naar het kamp te sturen. De vrouw heeft in de bergen twee kinderen gekregen.

Sara Morales kwam op 11-jarige leeftijd bij de FARC terecht. Ze zegt dat ze op haar dertiende in een kamp van de beweging werd verkracht. Na tien jaar bij de FARC te hebben gezeten, wist de vrouw aan de guerrillabeweging te ontsnappen.

Volgens Morales behandelde de rebellengroep kinderen op wrede wijze. Toen ze net bij de groepering kwam, werd ze naar een kamp gestuurd voor het volgen van „een basiscursus”. Daarin zaten ongeveer vijf kinderen. Morales stelt dat de kinderen goederen met een gewicht tot ruim 20 kilo moesten vervoeren en allerlei soorten vernederingen moesten ondergaan.

De FARC is in het midden van de jaren zestig opgericht. Aanvankelijk vocht de beweging voor het realiseren van een socialistische staat, maar tegenwoordig houdt de FARC zich vooral bezig met criminele activiteiten zoals drugshandel en ontvoeringen.

Bron: Telegraaf


Terug naar “Medisch & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast