SOA's / HIV

Voor nieuwtjes, vragen en verhalen op medisch en gezondheids gebied.
Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164217
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: SOA's / HIV

Berichtdoor Daantje! » 04 Jan 2012 02:36

Nou inderdaad, daar is het nu weer wachten op en dan kan/moet het 'ineens' allemaal weer wel.

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164217
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: SOA's / HIV

Berichtdoor Daantje! » 06 Jun 2012 19:23

Gonorroe wordt onbehandelbaarDe geslachtsziekte gonorroe wordt steeds moeilijker te bestrijden. De bacterie wordt steeds resistenter tegen medicijnen en daardoor wordt de ziekte mogelijk snel onbehandelbaar. Daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.
In meerdere landen reageert gonorroe niet meer op antibiotica. Dat is volgens de WHO onder meer vastgesteld in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Australië en Japan.

Condoomgebruik
In Nederland lopen jaarlijks zo'n 6000 mensen gonorroe op. In ons land is nog geen resistente gonorroe gevonden, maar dat is nog maar een kwestie van tijd, zegt het RIVM. Gonorroe is een bacteriële infectie die ontstekingen en onvruchtbaarheid kan veroorzaken. Zwangere vrouwen die het hebben krijgen vaak kinderen met een ooginfectie die tot blindheid kan leiden. De WHO waarschuwt dat gonorroe wereldwijd een groot probleem lijkt te worden en dat condoomgebruik de enige mogelijkheid is om besmetting te voorkomen. Nieuwe medicijnen om de bacterie te bestrijden zijn er nog niet.

Bron: NOS

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164217
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: SOA's / HIV

Berichtdoor Daantje! » 01 Okt 2012 13:48

Vaker naar huisarts voor soa
Het aantal mensen dat vorig jaar bij de huisarts is geweest voor een soa, is flink toegenomen. Het waren er 110.000 en dat zijn er 30.000 meer dan in 2010. Niet alle mensen die zich bij de huisarts hebben gemeld hadden ook daadwerkelijk een soa; sommigen hadden alleen angst voor een besmetting.

De belangrijkste oorzaak voor de toename is dat mensen eerder naar de dokter durven. Volgens Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, lijkt er geen taboe meer te rusten op een test. De meeste mensen die klachten hebben, melden zich bij de huisarts. Daarna bij instanties als de GGD.

Chlamydia en gonorroe zijn de meest voorkomende geslachtsziekten. Chlamydia treft vooral heteroseksuelen onder de 25 jaar. Vrouwen tussen de 20 en 30 jaar komen het meest bij de huisarts voor een seksueel overdraagbare aandoening en dan vooral in de grote steden in het westen van het land.

Bron: NOS


Terug naar “Medisch & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast