Ziekenhuistarieven

Voor nieuwtjes, vragen en verhalen op medisch en gezondheids gebied.
Gebruikersavatar
Dingo
Good one!
Good one!
Berichten: 121217
Lid geworden op: 30 Okt 2005 11:48
Locatie: Crosby [Liverpool]

Ziekenhuistarieven

Berichtdoor Dingo » 30 Mei 2006 09:28

Meer onderhandelingsruimte ziekenhuistarieven

Ziekenhuizen krijgen meer ruimte om zelf te onderhandelen met verzekeraars over de tarieven van behandelingen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) dinsdag in Het Financieele Dagblad.

Ziekenhuizen en verzekeraars kunnen nu onderhandelen over tien procent van de behandelingen. In het plan van Hoogervorst wordt dat ruim twee derde. "Verzekeraars en ziekenhuizen krijgen de vrijheid om prijzen af te spreken, maar wel binnen bepaalde grenzen", zegt hij in de krant. De bewindsman wil dit systeem grondig voorbereiden, zodat zijn opvolger als minister van Volksgezondheid het in een nieuw kabinet direct kan invoeren.

De minister hoopt dat de ziekenhuisprijzen met dit plan meer in de buurt komen van de daadwerkelijke kosten. Ziekenhuizen moeten in zijn ogen gaan concurreren op zowel prijs als kwaliteit. "Ik ben ervan overtuigd dat een hoge kwaliteit samengaat met een lage prijs. Mensen accepteren niet meer dat de kwaliteit van de zorg niet goed is."

Hoogervorst wijst in dit verband op de sluiting van de afdeling cardiologie van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Die werd onlangs gesloten nadat problemen aan het licht kwamen die ertoe geleid zouden hebben dat het sterftecijfer rond hartoperaties in Nijmegen hoger ligt dan elders. "Er zullen er waarschijnlijk meer aan de beurt komen", verwacht Hoogervorst. "Dat is een heel gezonde ontwikkeling."

[Novum]


:roze: een goed plan van achter de Ministerstafel, maar het blijft nog even afwachten of het in de praktijk ook zo goed gaat werken... gaan de mensen in de toekomst echt naar het "goedkoopste" ziekenhuis, of blijft men toch liever verbonden aan een vertrouwde omgeving waarvan ze weten dat de zorg daar toch wel goed is??

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 164982
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Berichtdoor Daantje! » 30 Mei 2006 12:17

Een mooi plan, maar moet eerst maar eens zien wat hier van terecht komt.


Terug naar “Medisch & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast