Dagboek van de afvaller

Alles over het nieuwe seizoen WIDM!
Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 15 Jan 2013 11:18

Aflevering 1 - Ewout

Voor iedere deelnemer aan Wie is de mol is het de grootste nachtmerrie: Er als eerste uit moeten. In de weken voorafgaand aan mijn deelname is dit rampzalige scenario al een aantal keer in mijn dromen voorgekomen. En dan in de vorm van zweterige nachtmerries.

Je pakt je koffer in, stelt je erop in om lang weg te zijn, bedenkt een smoes en dan krijg je na 48 uur een rood scherm. Toen ik het scherm kreeg, ging het allemaal zo snel. Ik geloofde het bijna niet. Pas toen ik afscheid had genomen van mijn medekandidaten, waar je zelfs na 48 uur bij Wie is de Mol een band mee hebt opgebouwd, ging ik het busje in richting vliegveld. Daar drong het besef langzaam door. Wat jammer! Want wat was het leuk. Spannend. En wat hadden we een leuke groep.

Toen ik na 48 uur in het vliegtuig zat, vloog toevallig dezelfde KLM-crew terug. Ik had op de heenreis, na informeren door de stewardessen, vrolijk gezegd een safari te gaan maken. En nu zat ik opeens weer in het vliegtuig. Hoe leg je dat uit? Mijn verhaal was zó vaag, dat ik uiteindelijk een upgrade naar de business class kreeg. Een geluk bij een ongeluk... Nogmaals dank aan de purser!

Ik heb een geweldige tijd gehad bij Wie is de Mol. Al waren het maar 48 uur. Blijf kijken, want ik ben er van overtuigd dat het met deze groep een geweldig en spannend seizoen gaat worden!

Bron: WIDM

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 15 Jan 2013 11:23

Aflevering 2 - Joep

The End.

De grootste nachtmerrie was er in de eerste aflevering uitgaan. Maar in de tweede zit daar niet heel veel vanaf. Ik kwam er net lekker in. Ik had 'onomstotelijke bewijzen' tegen Janine, maar zou voor de rest ook nog wel 'spreiden' tijdens de test. Nou, dat hebben we gezien.

Als ik naar oudere Moledities keek werd ik soms een beetje wee van die saamhorigheid die al binnen enkele dagen vriendschappen voor het leven smeedden. Maar na ongeveer een ochtend samen wilde ik al met minstens de helft gaan samenwonen of in ieder geval langdurig op vakantie gaan. Vanaf seconde één kon ik de molknop al niet meer uitzetten en zat ik in de bekende tunnel. Die tunnel heeft me ook genekt. Raar genoeg realiseerde ik me dat al vlak voor het rode scherm. Ik zat daar vrij ontspannen en ineens dacht ik, ik lig er zo gewoon uit. En daar moest ik ook wel weer om lachen. Dus toen het scherm verscheen schoot ik volgens mij zelfs in de lach. Bij het afscheid zag ik bij dees en geen zelfs een paar traantjes opwellen (ik noem geen namen). Ik was dus niet de enige die gelijk zo klef was; blijkbaar hoort dat erbij. Net alsof je samen een ernstig vliegtuigongeluk overleefd hebt, al weet ik ook niet hoe dat precies voelt. Afijn.

Ik voel me toch vooral de schlemiel. Op het moment dat het scherm rood werd wist ik ook gelijk wie de mol was. Ik hou dat hier natuurlijk voor me, maar ik ben er tamelijk zeker van. Idioot genoeg realiseerde ik me dat niet van tevoren. Dat is die rare tunnel. Vervelend is ook echt dat je omgeving zulke hoge verwachtingen heeft, terwijl jij al weet dat je er de tweede aflevering uit ligt. Maar die schade zal de komende dagen wel duidelijk worden. Leedvermaak is toegestaan maar wel met liefde graag.

Ik baalde als een stekker, laat daar geen misverstand over bestaan. Allereerst ben ik iemand die graag wil winnen, maar vooral om gewoon het feest van de opnames en de reis mee te maken. En dat betreft niet alleen de kandidaten, maar vooral ook de mensen die achter de schermen werken. Het is een warm bad en je wordt met alle egards en liefde benaderd. Overigens had ik bij de paintball-opdracht uiteindelijk toch twee hamstrings verrekt en kon ik bij thuiskomst een week niet fatsoenlijk lopen.

Ik kijk terug op 4 dagen die wel 40 dagen leken. Mijn tocht op de kar met de ezel door Soweto, helaas maar spaarzaam in beeld gebracht, was voor mij een hoogtepunt, vooral ook door vriendelijke mensen daar. Toegejuicht worden door kinderen in felkleurige schooluniformpjes staat nog op mijn netvlies. Soweto, daar word je normaal als toerist voor gewaarschuwd. Voor bungeejumpen ben ik echt te krakkemikkerig, maar door dat bos rennen, terwijl er van twee kanten op je geschoten wordt met paintballschutters op quads was toch echt geweldig. Dat we daar op bijna 2000 meter waren en je na 100m uitgeput was krijg je niet echt goed mee op tv. Evenals de hoeveelheid fijnstof die in je longen en al je holtes zoog. Tot drie dagen daarna kwam er nog zand uit mijn neus. Goed dat ze daar geen Arbo hebben. Maar goed, op dat moment wist ik nog niet wat er met Janine gebeurd was. Dan is ineens alles peanuts.

Ik zou tegen iedereen willen zeggen, blijf kijken, want het spektakel is pas net begonnen. En dat is gelijk misschien mijn grootste frustratie. Ben ik in Zuid-Afrika, heb ik geen enkel wild dier gezien. Alsof ik naar Feyenoord – Ajax ging en na de toss naar huis moest.

Bron: WIDM

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 13 Feb 2013 13:39

Aflevering 3 - Tim
Daar sta je dan met je blije hoofd, net te doen alsof je hier vrede mee hebt en jezelf het gevoel te geven dat het “ok” is dat je eruit ligt.

Daar sta je dan vriendelijk te lachen en een weloverwogen antwoord te geven, terwijl je alleen maar aan Art wil vragen of hij samen dronken met je wil worden en samen plakjes augurk van onze hamburgers wil los peuteren en bij de Mc Donalds tegen het plafond wil opgooien.

Toen ik mijn rode scherm kreeg dacht ik: ”Fuck! Dit was het dan”. Op zo’n moment wil je eigenlijk alleen maar in discussie gaan en vragen of je gewoon vanaf dan mag meereizen zodat je nog meer van het fantastische Zuid-Afrika mag zien.

Want dat had ik gewild, meer van zuid Afrika zien, meer meemaken met mijn medekandidaten die na de eerste opdrachten al voelden als mensen die je al veel langer om je heen had. Natuurlijk had ik al een paar dingen mogen doen die super vet waren en was ik onder de indruk geraakt van het land en de makers van “Wie is de mol”.Maar Ik wilde daar blijven!

Daar lag ik, te staren naar het plafond van mijn hotelkamer in Nelspruit Zuid Afrika, mijn vliegtuig zou de dag erna vertrekken en zat rustig wat biertjes te doen in de hotelbar. Er stond een tv op en er was reclame te zien, ik zag een te slechte chipsreclame waarbij een chipje werd opgegeten door... ik zag in het chipje een vorm... ik zag het hoofd van mijn bondgenoot Carolien erin hahahahaha!!!!! En dan weet je het: dit spel is geniaal!

Dank voor de overweldigende hoeveelheid aan reacties en meer dan respect voor mijn medekandidaten en alle makers van #WIDM, VET!

Bron: WIDM

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 13 Feb 2013 13:42

Dagboek Janine
Ik lig op mijn rug. Rotspunten van de harde stenen ondergrond prikken door mijn wetsuit heen maar ik dat voel ik nauwelijks. Wat ik wel voel is een stekende, alles overheersende pijn in mijn rug. Ik huil, om drie redenen: de pijn, de onmacht en het besef dat Wie Is De Mol? voor mij hier eindigt. Onderin een kloof.

De zon is bijna onder en boven me beginnen sterren zich af te tekenen. Ademen gaat lastig, met horten en stoten, ik voel de tranen vanuit mijn ooghoeken in mijn oren stromen, en wanneer mijn oorschelp vol is drupt het langs mijn nek mijn wetsuit in. Ik vraag me af of ik, chronisch veelplasser, straks in mijn wetsuit zal moeten urineren. Of knippen ze zoiets gewoon open als je zwaargewond bent, net als in Amerikaanse ziekenhuisseries? Rechts van mijn hoofd zit Art Rooijakkers op zijn knieën. Hij aait me over mijn natte haar. Zijn standaard afstandelijke presentatorblik heeft plaatsgemaakt voor een bezorgde grote broer-gezichtsuitdrukking. Om mij heen is rumoer; walkie talkies kraken, mensen zoeken een plank om me op vast te snoeren, iemand legt een handdoek over me heen.

Wanneer ik maanden later dit filmische plaatje schets voor het televisiemakende deel van mijn vriendenkring valt uit hun reactie op te maken of ze voor een commerciële of publieke omroep werken. "Hier zijn toch geen beelden van!?' " is de ontzette reactie van een KRO- collega. Terwijl een bij SBS werkende vriend verlekkerd informeert 'of dit wel gedraaid is'. Om na mijn ontkennende antwoord te verzuchten: 'Ik zou mijn cameraman verrot hebben gescholden als ie dit niet had gefilmd'.

Voor zover ik weet heeft iedereen meteen alles laten vallen. Cameramannen, geluidsmensen, productiemedewerkers. Over alles wat daarna gebeurde zou ik een boek kunnen schrijven. Over hoe ik, vastgebonden op die plank, naar boven ben gesjouwd door de crew. Bijna een uur lang, in het donker. Over mijn tijd in een Zuid Afrikaans ziekenhuis (ik bleek een rugwervel te hebben verbrijzeld, er is een rib verwijderd en een stellage in mijn wervelkolom geschroefd waardoor ik nooit meer yoga kan doen of in stilte door detectiepoortjes op vliegvelden zal kunnen gaan). Mijn lieve familie en vrienden die naar me toe vlogen, de honderden reacties uit Nederland. En... het ziekenhuisbezoek van de crew en de finalisten vlak voor de ontknoping. Ja, 'the show must go on' - dus ging het spel door. Dat gunde ik mijn medekandidaten ook oprecht. Maar zodra er ruimte voor was kwam het team op ziekenbezoek. En zodoende - onthulling onthulling!- werd er voor het eerst in de WIDM?-geschiedenis afgeweken van de keiharde regel dat afvallers niet op de hoogte zijn van het verdere spelverloop.

Twee weken na het ongeluk zitten ze aan mijn bed; de winnaar, de verliezer en de Mol. Glimmende oogjes in vermoeide gezichten. Ik huil, ik lach, en wat ben ik intens jaloers. 'You broke your back at a TELEVISION GAME!?'- zo luidde de standaard reactie van ziekenhuispersoneel en zaalgenoten wanneer ik vertelde hoe ik zo zwaar gewond was geraakt. Schuddende hoofden en misprijzende blikken vielen me ten deel. Maar zelfs liggend in dat bed, in een korset, aan het infuus weet ik: Ik heb geen spijt van mijn deelname aan Wie Is de Mol? Ik heb alleen verdomde veel spijt dat ik niet verder ben gekomen.

P.S. Zojuist las ik ter inspiratie nog even wat dagboeken van afvallers uit eerdere seizoenen. Wie had kunnen denken dat ik nog eens een traan zou wegpinken bij een tekst van DIO. "Ik ben een bevoorrecht mens; ik maak zulke mooie dingen mee en kies mijn eigen avonturen. Ik vind dat je dat sowieso moet doen. Want dan win je altijd." En zo is het.

Bron: WIDM

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 13 Feb 2013 13:46

Aflevering 5 - Tim
Ja! Er uit!!

Wel grappig om te zien aan de peilingen dat niemand het had verwacht!
Als je niets te doen hebt kan ik iedereen aanraden om een tijdje "de mol" te zijn.
Ik mocht het een weekje of 4 zijn en heb nog nooit zo vaak antwoorden ontweken, mensen die me als magneten stalkten afgeschud en mijn telefoon gecheckt op afluisterapparatuur.

Wat kan ik nog zeggen na mijn eerste afscheidsbrief?
Vrij weinig dus houd het bij het eerste wat er mij opkomt:
ZAL IK JOU EENS EFFE LEKKER IN JE BEK SCHIJTEN, OF HEB JE AL POEP, POEP IN JE HOOFD! (De Raggende Manne).
Proost en dank voor zoveel mooie, grappige en zieke reacties! Het Wie is de mol-team is fantastisch!

Bron: WIDM

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Dagboek van de afvaller

Berichtdoor Daantje! » 13 Feb 2013 13:48

Aflevering 6 - Tania
Wat is mijn leven veranderd na ‘Wie is de Mol’. Ik ben nu weliswaar hoogzwanger (niet van Daniel Boissevain ladies :)) maar mensen, buurtkinderen, verpleegsters, de bakker, iedereen spreekt mij erop aan. Erg grappig gezien ik toch al lang in m'n buurtje woon en mensen me al kenden.

Het is voor mij ook heel anders dan mijn "reguliere" opera optredens. Daar speel ik een rol, nu ben ik mezelf en doe ik mee in een spel dat je helemaal gek maakt! Zelfs tijdens het lezen van de complottheorieën van de molloten op verschillende fora ging ik geloven dat ik de mol was zonder dat ik het zelf wist..... Ik snap nu wel wat tunnelvisie inhoudt, zeker omdat ik elke keer weer die bevestiging kreeg dat Tim mijn mol was. Hoe kon ik nou zo ver komen in dit spel?? Het is voor mij ook een groot raadsel, geen vrijstelling verdiend, geen jokers. Het enige wat ik wel altijd deed, is de test heel snel maken, want ik begreep van de makers dat als iemand hetzelfde aantal fouten heeft, de snelste tijd dan wint. In mijn "niet spreiden en voluit op Tim" tunnel was het dus een makkie. Ik hoefde alleen mijn Tim-pagina in mijn mollenboekje te studeren. Het is ook zo bizar om mezelf terug te zien op tv, zo overtuigd van mijn theorie..... Samen met mijn man heb ik de afleveringen gekeken en hij krijgt geregeld de vraag van anderen: "Is zij in het echt ook zo pittig?" Nou hij vond het best meevallen. Met gierende hormonen erbij zou ik Tim van de boot af hebben geduwd :)

Mijn "Moment of Glory" zal me altijd bijblijven. Mijn medekandidaten redden van de grote olifant. Ik vond het toch fijn om te zien dat ik heel rustig bleef en doorzette. Zulke situaties kom je niet vaak tegen in je leven en ik moet zeggen; deelnemen aan ‘Wie is de Mol’ is één van mijn hoogtepunten. Ik ben ook dankbaar aan de makers van dit programma, het was ook zeker een pittige klus na de sprong van Janine. Ook ons als groep op te vangen en aan ons de beslissing over te laten hoe verder te gaan. De groep is hierdoor wel veel hechter geworden dan dat ik ooit had gedacht. Ik heb er nu 9 vrienden bij en een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Maar wat ben ik benieuwd wie de mol is..... ik kijk naar de hints op de AVRO-site en word er niet wijzer van, erg frustrerend.
Ik hou het dan maar bij Tim. Ik heb kennelijk chronische tunnelvisie.

Bron: WIDM


Terug naar “Wie is de Mol? - 2013”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast