De Presentator - Art Rooijakkers

Alles over het nieuwe seizoen WIDM!
Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

De Presentator - Art Rooijakkers

Berichtdoor Daantje! » 04 Jan 2012 04:48

Afbeelding

“Zelfs als presentator vond ik de executieronden zenuwslopend”
plaatje“Ik ga nu een zin uitspreken waarvan ik niet weet hoe die uit mijn mond gaat komen.” Art Rooijakkers (35) schraapt zijn keel. “Nou daar komt ie: ik ben de nieuwe presentator van Wie is de Mol?!” Dan slaakt hij een diepe zucht van opluchting. Maandenlang heeft de AVRO-presentator zijn mond moeten houden, terwijl de geruchtenstroom op volle toeren draaide. “Ik was zo afgericht dat ik vragen erover alleen maar beantwoordde met: daar kan ik niks over zeggen. En: bij Wie is de Mol? is niets wat het lijkt.”

Heb je het echt met niemand gedeeld?
Ik heb het mijn moeder verteld. Zij is een enorme WIDM-fan en zei: ik hoop dat je het net zo goed doet als Karel van der Graaf (presentator in 2006 en 2007, red.).

Je was afgelopen seizoen kandidaat bij Wie is de Mol? (WIDM), wist je toen al dat je het ging presenteren?
Er zullen mensen zijn die denken dat het vooropgezet spel is. Zo van: eerst deed Rooijakkers mee, won hij en dan gaat ie het presenteren. Maar pas ver nadat ik had meegedaan werd bekend dat ik het zou gaan presenteren.

Begin dit jaar maakte je een overstap van NET5 naar de AVRO. Was het presenteren van WIDM een voorwaarde?
Het was een van de redenen. Op zich zat ik goed bij NET5, maar dat ging een andere koers varen. Ze gingen meer programma’s als Secret Story maken en dat was niet helemaal mijn smaak. Toen ik in gesprek raakte met de AVRO zagen ze een mooie presentatierol voor mij weggelegd bij programma’s als Fort Boyard en Cash op Zolder. Ook werd gezegd dat er een goede kans was dat WIDM vrij zou komen. Toen ze vroegen of dat iets voor mij zou zijn was ik niet meer te houden. WIDM is een kroonjuweel van de Nederlandse televisie.

Maar het was nog steeds niet zeker dat Pieter Jan Hagens weg zou gaan?
Nee, en eigenlijk kon ik het me ook niet voorstellen. Hij doet het zo goed. Maar hij wilde zich meer gaan focussen op zijn journalistieke werk. En dus kwam er een plekkie vrij.

En vertrok jij naar IJsland om een nieuwe reeks op te nemen. Voor het eerst in de geschiedenis lekte de kandidatenlijst voortijdig uit, omdat een groep BN’ers bij de incheckbalie van Schiphol werd gespot. Hoe was dat?
Klote en ik vond het heel flauw. Als ik ooit naar de film ga en ik zie dat Evert Santegoeds in de zaal zit dan ga ik niet naast hem zitten. Hij zo’n type dat het einde van de film zal verklappen. Iemand die het leuk vindt om de lol van anderen te bederven.

Had het uitlekken invloed op de opnames?
In het programma merk je er niks van, maar het was wel lastig voor de deelnemers. Want als een kandidaat in Nederland terugkwam, konden mensen zeggen: hé, er stond toch in de krant dat jij aan WIDM meedeed, hoe kan het dat je nu alweer hier rondloopt? Daar hebben we op geanticipeerd. En voor de toekomst zullen we voor vertrek passende maatregelen nemen.

Hoe reageerden de kandidaten op het feit dat jij de nieuwe presentator bent?
Heel positief. Ze kwamen er pas in IJsland achter. Een dag voor de opnames zat de groep ergens te eten toen ik ineens kwam binnenwandelen. Iedereen begon te klappen. Ik dacht: wat is dit voor raar gedoe. ‘Voor wie klappen jullie?’, vroeg ik. ‘Voor jou! Jij hebt gewonnen!’ Na tien minuten zei iemand: ‘maar wacht eens even: wat doe jij hier eigenlijk?’

Hoe is het om eerst kandidaat te zijn en daarna presentator?
Ik begrijp de kandidaten beter dan toen ik bijvoorbeeld Peking Express presenteerde. Ik weet hoe het is om aan de andere kant te zitten. Die executies met het rode en groene computerscherm waren zenuwslopend. Als presentator heb ik snel m’n draai gevonden, maar ik moest de eerste paar dagen wel even wennen. Ik heb de nodige programma’s gepresenteerd, maar voelde hier de voetstappen van de giganten die me voorgingen. Zelfs als presentator vond ik de executieronden zenuwslopend. Met een trillende vinger drukte ik de muisknop in. Ik was heel bang dat ik het verkeerd zou intoetsen. Dat kan natuurlijk helemaal niet, want het is een waterdicht systeem.

Wat brengt het nieuwe seizoen?
Het is totaal anders dan je gewend bent. Het concept is hetzelfde, maar de sfeer van het programma is anders. Ik heb al wat gezien in de montage en vooral de opening is spectaculair. Het juiste woord voor dit seizoen is misschien wel vervreemdend.

Sta je in de boeken voor volgend jaar?
Er is volgens mij nog niet bekend of er een nieuw seizoen komt. Maar als het aan mij ligt, presenteer ik het nog een keer. Ik vond het fantastisch om kandidaat te zijn en heb ooit voor de grap gezegd dat ik mijn prijzenpot zou inleveren om een tweede keer mee te doen. Maar dat mag niet. Dit was een mooie manier om er nog een keer bij te zijn.

Bron; WIDM

Gebruikersavatar
Linda
Spammer!
Spammer!
Berichten: 3942
Lid geworden op: 30 Okt 2005 15:41

Re: De Presentator - Art Rooijakkers

Berichtdoor Linda » 04 Jan 2012 17:08

Ik ben benieuwd.. Ik vond het hem als kandidaat irritant toen. :P

Daantje!
Site Admin
Site Admin
Berichten: 168623
Lid geworden op: 28 Okt 2005 17:02
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: De Presentator - Art Rooijakkers

Berichtdoor Daantje! » 04 Jan 2012 17:09

:hihi: Ik weet ook nog niet wat ik er van vind.
Pieter-Jan was voor mij wel beetje mister WIDM, dus dit zal even wennen zijn.

Gebruikersavatar
WiesJ
Good one!
Good one!
Berichten: 112998
Lid geworden op: 29 Okt 2005 11:26
Locatie: Zierikzee

Re: De Presentator - Art Rooijakkers

Berichtdoor WiesJ » 04 Jan 2012 22:34

Oh joh! Wat leuk wel! Maar wel jammer dat Pieter-Jan weg is :Y
Ben erg benieuwd hoe Art het gaat doen!


Terug naar “Wie is de Mol? - 2013”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast